çift kros / çift pedal nasıl ortaya çıktı?

Çift kros kullanma fikri ilk olarak Jazz davulcusu Louie Bellson tarafından lise yıllarındayken ortaya çıktı. Müzik okulu öğrencisi olan Louie, 1939 yılında 15 yaşlarındayken bir davul modellemesinde çift kroslu modeliyle projesinden "A" almıştır. Daha sonraki muhteşem müzik yaşamında çift kros kullanan Louie tek krosa çift pedal bağlamaktan ziyade iki ayrı kros ve her krosa tek pedal kullanmaktaydı.

(Louie Bellson - Luigi Paulino Alfredo Francesco Antonio Balassoni)

Çift kros 1940'larda ve 1950'lerde Ray McKinleyEd Shaughnessy gibi Jazz davulcuları tarafından öncelikle kullanılmaya başlandı. Gitgide popülerleşen çift kros olayı 1960'larda Cream'den Ginger Baker, the Jimi Hendrix Experience'ten Mitch Mitchell, The Who'dan Keith Moon ve Pink Floyd'dan Nick Mason tarafından kullanıldı.

Jazz'da 1940'larda kullanılmaya başlanan çift krosun, Rock müzikte kullanılmaya başlanması 1960'ları bulmakta. Artık Metal müziğin vazgeçilmezi olan çift kros ilk kez Rainbow'un davulcusu Cozy Powell tarafından 1970'lerin sonlarında kullanıldı. Ve artık bu yıllarda boku biraz çıkmış durumda.

Şu an piyasadaki en iyi çift pedal olan Pearl Demon Drive



kaynak:
Duble Bass Legends; http://www.drummagazine.com/features/post/double-bass-legends-a-short-history/
Bass Drum; http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_drum#Double_bass_drum
Gönderen: | Pazartesi, Temmuz 01, 2013 | | | | |
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Her hakkı readiSh tarafından saklıdır ve Blogger tarafından babalar gibi desteklenmektedir!